WDP Influencers - Marknadsför dig rätt när du säljer egen merch!

2021-03-17

Marknadsför dig rätt när du säljer egen merch

När du som kreatör eller influencer väljer att börja designa och sälja egen merch, är det viktigt att marknadsföra sig rätt. Oavsett om du har en liten eller stor publik så är det till stor fördel att inkludera följarna i processen och inte låta sig glömmas bort.

Bygg upp spänningen

En viktig aspekt som influencer eller kreatör är förmågan att ställa produkter framför en redan varm publik. Där kan man använda sin sociala plattform för att söka efter efterfrågan av design och produktexempel hos sin egen målgrupp/publik/följarskara. Därefter när lanseringsdagen är satt, är det bara att räkna ner dagarna tillsammans med sina följare.

Lansering

Använd lanseringsdagen som en utgångspunkt och gör något unikt. Visa uppskattning till de som köpt dina produkter genom att reposta deras inlägg och bilder i dina sociala kanaler.

Fortsätt kontinuerligt att prata om ditt varumärke och dina produkter och låt inte ditt momentum dö ut. Kanske kan en tävling, en challenge eller möjligen utökning av nya produkter påminna din publik om din merch.

Är du själv en kreatör som är intresserad av att starta en egen webshop med egen merchkollektion? Läs mer här om hur vi kan hjälpa dig!