Vilken färg är du?

2020-12-17

YouTube-gruppen Vilken färg är du lanserar webshop

Vi vill presentera YouTube-gruppen Vilken färg är du?. Tillsammans med WDP Influencers har vi öppnat en webshop med fyra läckra hoodies som finns i just färgerna gul, grön, röd och blå. Gruppen jobbar med sketcher kring hur färgtyperna reagerar i olika situationer och har nu flera miljoner visningar på YouTube. Vi är supertaggade på framtiden och hoppas på ett fortsatt grymt samarbete! Välkomna killar!

Kolla in deras klädkollektion - Till webshopen.

Gul, grön, röd och blå.

Att dessa färger kan förknippas med olika personlighetstyper är de flesta bekanta med. De flesta kan nog även placera ut sig själva på färgkartan, i alla fall i teorin. Man brukar säga att alla människor har alla färger i sig men att man har 1-2 st dominanta färgdrag. Ingen färg är bättre eller sämre men alla processar information och sociala situationer på olika sätt.

- De gula är välkända för att vara väldigt utåriktade, kreativa och sociala.
Gula brukar hamna i roller som är kreativa och kommunikativa.

- De gröna uppskattar trygghet, lojalitet och är ofta väldigt vänliga.
Polis, vårdyrken och HR-roller består till störst del av gröna personer.

- De röda är handlingskraftiga, dominanta och effektiva.
Ofta har personer som sitter på chefspostioner röd som dominant färg.

- De blå är konservativ, vill ha fakta och logik, noggranna och plikttrogna.
Ekonomer och forskare brukar generellt sett vara blå personer.


Så hur kan man egentligen tillämpa dessa färgtyper?

I privata sammanhang kan det vara lättare att förstå en persons interaktioner beroende på vilken färgtyp som är dominant, t.ex en gul person brukar ha mycket lättare att vara entusiastisk och verbal medans en blå person kan upplevas mer tillbakadragen och konservativ. I affärssammanhang kan det underlätta arbetet om man fått en klarare insyn i kollegornas dominanta färgtyp. Vad behöver den gula för att förstå och förädla den information de får? Vad bör vi undvika hos den röda personen? Vad behöver jag själv för att kunna utföra bästa möjliga arbete?

Gör vårt personlighetstest!

Ta reda på vilken färg som är dominant hos dig! Svara på fem enkla frågor.