Tre grymma fördelar med merchandise som marknadsföring

2021-03-10

Bred marknadsföring

Oavsett om du är ett litet eller ett stort företag så kommer merchandise ge en en bra och effektiv marknadsföring. Med brandade produkter så som jackor, tröjor eller väskor kommer ditt varumärke kunna synas på stan, på resturangen eller kanske tom på golfbanan. Flera kommer att reflektera över logotypen på dina produkter. Produkter som håller i flera år. Din marknadsföring kan alltså befinna sig överallt under väldigt lång tid, en effektiv marknadsföringsform.

Kostnadseffektivt och långsiktigt

Om du köper större partier av merchandiseprodukter får du väldigt ofta ett förmånligt pris. Även om det kanske kostar lite mer än annan marknadsföring så är det en marknadsföringsform som varar väldigt länge (högkvalitativa merchandiseprodukter kan vara i decennier) jämfört med tex paid ads eller tidingsreklam. Ditt företag får alltså en väldigt lång exponeringstid, på olika platser, av olika användare.

Uppskattat

Profilprodukter eller merchandise är den mest uppskattade formen av marknadsföring. Som anställd är det väldigt uppskattat att få kläder eller accessoarer med företagets logotyp på då det skapar en känsla av välkomnande och tillhörighet. Vilket bidrar till en högre motivation och stor sannolikhet att plaggen kommer till användning även privat = marknadsföring.

Även utdelning på event eller möten till privatpersoner brukar ge bra effekt. Oavsett om det rör sig om en mössa eller en penna brukar det vara uppskattat och produkterna har en tendens att bli flitigt använda, vilket är bra för ditt företag. Du visar att du bryr dig om kunden, kunden uppskattar gesten och tillbaka får du gratis reklam med hjälp av dom saker som du väljer att ge bort.