Styrkan med merchandise

2021-01-19

Styrkan med merchandise

Jobbar du på ett företag som funderar på att trycka upp egen merchandise? Eller jobbar du kanske som influencer och funderar på nya sätt att kunna nå ut med ditt personliga varumärke? Läs vidare och lär dig med om hur merch kan hjälpa marknadsföra ditt varumärke och göra riktig skillnad för ert företag.  

Vad är merchandise?

Merchandise, även känt som profilprodukter, är skräddarsydda designer av produkter och kläder med ditt företagstryck på. Vanliga merchandiseprodukter kan till exempel vara t-shirts, hoodies, block, pennor och vattenflaskor. Merchandise är ett populärt och kreativt sätt att marknadsföra företag och varumärken på som är ofta mycket uppskattat av mottagaren. Vem tackar nej till en snygg och funktionell vattenflaska liksom?  

"79% av människor säger att de är troliga att göra affärer med företaget i framtiden efter att ha mottagit företagets profilprodukter"
- The British Promotional Merchandise Association (BPMA)  

Merchandise är storytelling

Egen företagsmerch är ett perfekt tillfälle att berätta mer om vilket typ av företag ni är. Ta chansen att utforma produkter som berättar om företagets visioner och historia. Vad för typ av värderingar vill ni förmedla? Om ert företag satsar på miljöfrågor kan ni vara en förebild på marknaden och utforma merchandise av återvunnet material. Vad för typ av tonalitet och grafisk profil har ni? Är ni edgy eller klassiska? Färgglada eller stilrena? Merchandise är en flexibel och kreativ plattform som hjälper berätta ditt företags story.

“84 % säger att företagsmerchandise ökar deras varumärkeskännedom”  
- The British Promotional Merchandise Association (BPMA)


Inspirera andra med merch

Utöver att förmedla din story kan företagsprodukter även förmedla slagkraftiga budskap som utbildar och inspirerar andra till handling. Beauty-influencer Evelina Forsell har tagit tillfälle i akt att inspirera och upplysa andra om djurrättsfrågor genom sin merchkollektion och slogan “Cruelty free babe”. När Evelinas fans köper från hennes kollektion får de inte bara en snygg tröja, utan hjälper även till att sprida ett viktigt budskap. På så sätt är merchandise ett effektivt sätt att nå ut med budskap på ett personligt och kreativt sätt.  


Vill du lära dig mer om miljövänliga merchandiseprodukter? Läs vidare om hur WDP jobbar med kontinuerliga miljökontroller av sina leverantörer.