Merch mot mobbning

2020-12-04

Jakob skapar merch mot mobbning

I vilket syfte skapar man en kanal som endast innebär att man berättar om sin dag? Kanske det viktigaste syftet av alla.

Jakob Andersson är en kreatör som skapade en plattform på YouTube och sociala medier  "Det var min dag". Bakgrunden till kanalen är att Jakob själv blev utsatt för mobbning under nästan hela sin uppväxt. "Det var min dag" handlar i sin enkelhet om att ta utsatta ungdomar i handen och erbjuda en vänskap. Genom att berätta om vardagliga känslor, problem eller spännande händelser och involvera sina följare har kanalen blivit en enormt viktig plattform många utsatta ungdomar.

Jakobs vision om sin nyskapade klädkollektion

"Efter att själv ha utsatts för mobbning största delen av min uppväxt och även en bit in i mitt vuxna liv så har 'Kom ihåg att du är fantastisk precis som du är' blivit en viktig påminnelse för mig och även så mina följare i sociala medier, främst igenkänt som ett outro och en "sista påminnelse" i slutet av varje video på min YouTube-kanal. Jag önskar att någon sagt det till mig och att jag haft en plats att hitta kraft och styrka de dagar då allt kändes hopplöst. Det är just det jag vill att min kanal ska vara."

Målet med kollektionen

Jakobs mål med merch-kollektionen är att skicka vidare budskapet till nästa. Till någon på caféet, på skolan, på jobbet, på stan, i kassan, i mataffären, inom familjen. För du vet ju faktiskt aldrig vad människan bakom dig går igenom eller hur mycket hen behöver höra det. Just nu. Just idag.

Besök Jakobs shop.